Fra manuelt til digitalt

Kvadrat henvender sig til flere segmenter, herunder arkitekter, forhandlere og private. Den nye løsning er primært designet til Kvadrats forhandlere, der tæller møbelhuse som Paustian og Illums Bolighus samt mindre møbelpolstrere og gardinforhandlere. Hidtil har ordreafgivelsen foregået via manuelle processer som telefon og e-mail. Der var således stort potentiale i at lancere ikke blot en e-handelsløsning, men en digital serviceplatform, der giver kunderne nem adgang til viden om produkter og gør det let at afgive ordrer og bestille vareprøver. Platformen er et stærkt værktøj, der forsyner forhandlerne med den nødvendige viden og styrker kundedialogen.

E-handel, viden og inspiration

Med den nye digitale kanal har Kvadrats forhandlere fået et inspirerende og lettilgængeligt overblik over produktsortimentet samt den nødvendige tekniske indsigt i materialer, mål, specifikationer og certifikater. Det er informationer som særligt bruges i forbindelse med udbudsbesvarelser m.m. B2C kunder kan browse kataloget og lade sig inspirere af de nyeste kollektioner, mens B2B kunder efter login har adgang til e-handel og selvbetjening med kundespecifikke sortimenter og priser.

Kvadrats sortiment dækker over møbelbetræk, tæpper og gardiner, men der er stor forskel på, hvilke informationer og specifikationer der skal være tilgængelige, samt hvordan de forskellige tekstiler skal bestilles (i metermål, specialmål eller i styk). Det stiller store krav til løsningen og produktvisningen, der varierer alt efter produkttype og bestillingsform.

Casefilm

Direct-to-consumer løsning

I videoen herunder kan du høre mere om den rejse, Kvadrat har startet for at etablere en direct-to-consumer forretningsenhed med en klar vision om at skabe værdi både for end-consumers og de eksisterende kanaler og kunder.

Marie og Anna fortæller om samarbejdet og de muligheder og udfordringer, der ligger i at opbygge en direct-to-consumer forretningsenhed i en allerede veletableret organisation.

Vi ønsker gennem vores igangværende digitalisering at give vores kunder, forhandlerne, nemmere og hurtigere adgang til de produkter og services, som vi i forvejen tilbyder. Samtidig giver den digitale platform mulighed for, at vi kan udvide vores services, og dermed hjælpe med at gøre forhandlerne endnu bedre i deres møde med forbrugerne. Lykkedes vi med at gøre forhandlerne endnu dygtigere og understøtte deres konvertering i de fysiske butikker, så bliver vores partnerskaber endnu stærkere til fælles gevinst.

Al produktinformation samlet ét sted

Kvadrat er afhængig af, at de kan levere gode, korrekte og fyldestgørende produktinformationer med tekster, billeder og datafiler, så kunderne kan få oplyst de ønskede detaljer om produkterne. Derfor har de fået implementeret Product Information Management-systemet inRiver der strukturerer al produktinformation ét sted og sikrer, at opdateringer automatisk overføres til webshoppen på alle sprog.

PIM-systemet effektiviserer ikke bare processen omkring produktdata internt hos kvadrat, men sikrer at kunderne altid har adgang til berigende og detaljerede produktvisninger på shoppen.

Kvadrat er, som mange andre, kommet godt igang med en digital udvikling. Med de mange aspekter i en sådan proces har det været befriende at arbejde sammen med Vertica, hvor jeg har oplevet dybe indsigter i e-commerce og enormt stærk rådgivning ud fra deres erfaringsbase. Det gælder helt fra direktørniveauet over projektledelse, UX, kodning – ja på alle niveauer. Samarbejdet har fulgt den oprindelige plan i hovedpunkter, men den agile tilgang, og tilpasninger baseret på vores læring undervejs, har givet forløbet ekstra værdi. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi fremadrettet kommer til at udvikle andre løsninger sammen.

Et stærkt fundament

Optimizely-platformen giver Kvadrat et stærkt fundament for at skalere forretningen til nye markeder og dermed styrke deres førerposition. Løsningen er netop lanceret i Danmark, mens Tyskland, Østrig, Schweiz, Benelux, Italien og Japan følger i 2018 og frem. Løsningen er desuden responsiv, så den performer optimalt på stationære og mobile devices.

Udover at løfte kundeloyaliteten og salget er løsningen med til at effektivisere hele salgsprocessen fra producent gennem forhandler til slutkunde. Løsningen optimerer dermed en tidligere manuel salgsproces og høster markante effektiviseringsgevinster.

Vertica har stået i spidsen for udviklingen og implementeringen af løsningen, mens Magnetix har leveret det grafiske design.