Dine data

Persondatapolitik

Vi passer godt på dine data.

Vertica.dk er ejet af Vertica A/S, CVR 26263573. Denne politik (”Persondatapolitikken”) forklarer, hvilke personoplysninger vi indsamler om dig, og hvordan vi behandler dem.

Behandling af personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig.

Vertica er dataansvarlige og behandler dine personoplysninger i følgende tilfælde:

a) Når du besøger vores website og du giver samtykke til vores anvendelse af cookies,indsamler vi automatisk oplysninger om din brug af websitet, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om din computer, tablet eller mobil. Formålet er at optimere brugeroplevelsen og websitets funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Google, YouTube, LinkedIn og Facebook. Vi anvender hjemlen i Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Læs mere om vores anvendelse af cookies og hvornår vi sletter data ved at trykke på Cookieinformation ikonet nederst i venstre hjørne på websitet.

b) Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev behandler vi dit navn og din e-mailadresse, så vi kan sende dig nyhedsbreve. Du kan til enhver tid framelde dig denne service via et link i nyhedsbrevet eller ved at skrive til os. Vi behandler dine oplysninger, indtil du framelder dig og gemmer dokumentation for dit samtykke i 2 år efter at vi sidst har benyttet dit samtykke, jf. forbrugerombudsmanden. Vi anvender hjemlen i Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

c) Når du kontakter os via e-mail, behandler vi dine personoplysninger i det omfang, du oplyser dem til os. Vi behandler dine oplysninger for at imødekomme din henvendelse. Vi sletter din henvendelse, når sagen er afsluttet. Vi anvender hjemlen i Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f, da det er i vores interesse at besvare din henvendelse.

d) Når du er kunde os hos gemmer vi dine kontakt- og betalingsoplysninger med det formål at kunne kommunikere og afregne med dig. Dette er nødvendigt for at vi kan indgå i en aftale med dig. Vi beholder oplysninger til brug i bogføringsmateriale i 5 år efter endt kundeforhold jf. bogføringsloven. Vi anvender hjemlen i Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b.

Vertica er databehandler på de personoplysninger som vi kommer i besiddelse af eller opnår adgang til som en del af udvikling af og support på løsninger som vi leverer til vores kunder. Vi indgår databehandleraftaler med de kunder som vi behandler personoplysninger på vegne af. Vi anvender hjemlen i Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b. Typen af personoplysninger afhænger af den løsning som vi skal levere til kunden og forhold omkring sletning/tilbagelevering og underdatabehandlere er reguleret i databehandleraftalen.

Videregivelse af personoplysninger

Vertica anvender en række underdatabehandlere i forbindelse med behandling af personoplysninger, herunder leverandører af it-løsninger. I relevante tilfælde videregives data til banker, inkasso, fragtfirmaer, revisor etc.

Vi anvender kun databehandlere i EU eller sikre tredjelande, samt virksomheder i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Som databehandlere i lande uden for EU benyttes Google (til data opsamlet via cookies), YouYube, Facebook og LinkedIn (Data fra vores sociale medier), samt Mailchimp (leverandør til udsendelse af nyhedsbreve) i USA. Der er indgået SCC kontrakter med disse virksomheder.

Underdatabehandlere i forbindelse med udvikling og support af løsninger til kunder er reguleret i de respektive databehandleraftaler.

Beskyttelse af personoplysninger

Vi har truffet passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Dine rettigheder

Angående de personoplysninger, som vi har registreret om dig, har du følgende rettigheder: 

  • Du har ret til at få indsigt i hvilke personoplysninger vi behandler om dig
  • Du har ret til at få udleveret en kopi af dine personoplysninger
  • Du har ret til at få rettet (berigtiget) dine personoplysninger
  • Du har ret til, i visse situationer, at få dine personoplysninger slettet ”at blive glemt”
  • Du har ret til at trækket dit samtykke tilbage, hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på et samtykke fra dig.
  • Du har ret til at få dine personoplysninger udleveret (Dataportabilitet) i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format
  • Du har ret til at indgive en klage over behandling af dine personoplysninger til Datatilsynet

Du bedes fremsætte alle anmodninger herom på e-mail til info@vertica.dk eller telefon +45 8888 6161.