En komplet e-handelsløsning med online rådgiver 

til de kvalitetsbevidste private selvbyggere og professionelle entrepenører

← Tilbage til caseoversigt

Optimera

I tæt samarbejde med Optimera har Vertica designet og udviklet e-handelsløsningen optimera.dk


Udfordringen

Saint-Gobain-koncernen står bag en række brands i Danmark, herunder Brødrene Dahl, Bad & Design, Heradan og Øland og byggemarkedskæden Optimera med 17 butikker i Danmark. Saint-Gobain så et stort onlinepotentiale i Optimera og øjnede en mulighed for at positionere Optimera blandt de førende byggemarkeder i Danmark.

Saint-Gobain ønskede derfor at udvikle en webshop for Optimera.

Løsningen

I tæt samarbejde med Optimera har Vertica derfor designet og udviklet optimera.dk, som er en komplet e-handelsløsning.

Optimera henvender sig til kvalitetsbeviste private selvbyggere og professionelle entreprenører, som vælger Optimera, fordi de får kyndig rådgivning. Det samme gør sig gældende i onlinebutikken, hvorfor Optimera og Vertica har udviklet ”Optimerarådgiveren”. Her kan kunderne oprette projekter, hvorefter rådgiveren genererer indkøbsliste og udførelsesvejledning.

Løsningen er bygget på Umbraco og Commerce Server. 

Resultaterne

Saint-Gobain har suppleret byggemarkedskæden Optimera med en online butik, og tilbyder nu kyndig onlinerådgivning med en webshop, der bare spiller. Købsflowet er overskuelig og designet er både brugervenligt og profilerende. Se Optimeras online shop her.

 Ud over onlinerådgiveren arbejder Optimera og Vertica på at udvide onlinebutikken med B2B-salg.

Vertica har været en god sparringspartner og sikret, at vi fik skabt de rette løsninger til aftalt tid. Vertica har i design- og implementeringsprocessen meget aktivt forholdt sig til den udarbejdede IA-løsning, så vi nu står med den rigtige e-handelsløsning for Optimera

Christian Agger

E-handelschef hos Saint-Gobain Distribution Denmark

En app til kunder på farten

Vertica har hjulpet Saint Gobain med at udvikle Optimera appen til håndværkere og professionelle gør-det-selv’ere.'

Appen er integreret med Optimera.dk, så alle kundernes tidligere køb, favoritvarer og indstillinger er delt på tværs af platforme. Også indkøbskurven er delt på tværs, så kunden kan starte ordren på mobilen, tilføje varer fra sin tablet og færdiggøre ordren fra computeren på kontoret – alt sammen for at understøtte en helstøbt kundeoplevelse.

Med Optimera appen har kunden altid sit lokale byggemarked lige ved hånden. Her kan kunden finde produkter og priser ved at navigere sig frem til produkterne i katalogstrukturen eller blot fremsøge produkterne i den indbyggede søgefunktion. Her hjælpes kunden på vej af suggestive search og udvidede søgetermer. Brugeren kan også scanne stregkoder på de varer, han har lige ved hånden, for derved at bestille flere, hvis eksempelvis æsken med skruer er ved at løbe tør.

Appen er udviklet som en PhoneGap-løsning og taler sammen med webservices på Optimera.dk. PhoneGap-teknologien sikrer, at man kan bruge den samme kodebase på tværs af Android og iOS, hvilket gør det muligt at udkomme med begge versioner samtidigt i henholdsvis Google Play og AppStore. Den fælles kodebase er også med til at holde udviklings- og supportomkostningerne nede.

Optimera appen kan downloades til iPhone her og til Android her.

Læs mere om Verticas mobile e-handelsløsninger her

Kontakt mig

Vil du gerne vide mere om, hvordan I kan styrke jeres digitale forretning, så send en mail eller slå på tråden.

Vi holder dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på alt indenfor B2B og B2C e-handel.
Læs vores seneste nyhedsbreve

Læs vores e-bøger

Du er allerede tilmeldt nyhedsbrevet. Vil du vide mere om trends i e-handel, søgning eller browseroptimering? Så download vores e-bøger.

Læs vores e-bøger

Tak for din tilmelding til vores nyhedsbrev. Hvis du ikke modtager en bekræftelsesmail, så tjek dit spamfilter :)