Digital selvbetjening, viden og inspiration 

- samlet i én platform

← Tilbage til caseoversigt

Kvadrat

En tættere relation til kunderne og øget salg gennem digitalisering. Det er målet med Kvadrats nye digitale platform. Gevinsten for kunderne er fleksibel dynamisk tilgængelighed, relevante services, e-handel og nem selvbetjening.


Kvadrat er Europas ledende producent af eksklusive designtekstiler og en markant spiller på de internatonale ’highend’-markeder for tekstil- og interiørdesign. Virksomheden samarbejder løbende med førende designere, arkitekter og kunstere og har blandt andet leveret tekstil til kunstudstillinger på Aros, Guggenheim-museet i Bilbao, Rigsdagen i Berlin, foruden designsamarbejder med Adidas og Jaguar.

Fra manuelt til digitalt

Kvadrat henvender sig til flere segmenter, herunder arkitekter, forhandlere og private. Den nye løsning er primært designet til Kvadrats forhandlere, der tæller møbelhuse som Paustian og Illums Bolighus samt mindre møbelpolstrere og gardinforhandlere. Hidtil har ordreafgivelsen foregået via manuelle processer som telefon og e-mail. Der var således stort potentiale i at lancere ikke blot en e-handelsløsning, men en digital serviceplatform, der giver kunderne nem adgang til viden om produkter og gør det let at afgive ordrer og bestille vareprøver. Platformen er et stærkt værktøj, der forsyner forhandlerne med den nødvendige viden og styrker kundedialogen.

"Vi ønsker gennem vores igangværende digitalisering at give vores kunder, forhandlerne, nemmere og hurtigere adgang til de produkter og services, som vi i forvejen tilbyder. Samtidig giver den digitale platform mulighed for, at vi kan udvide vores services, og dermed hjælpe med at gøre forhandlerne endnu bedre i deres møde med forbrugerne. Lykkedes vi med at gøre forhandlerne endnu dygtigere og understøtte deres konvertering i de fysiske butikker, så bliver vores partnerskaber endnu stærkere til fælles gevinst," uddyber Christian Baum Blaakær, Head of Digital Business i Kvadrat.

Vi ønsker gennem vores igangværende digitalisering at give vores kunder, forhandlerne, nemmere og hurtigere adgang til de produkter og services, som vi i forvejen tilbyder. Samtidig giver den digitale platform mulighed for, at vi kan udvide vores services, og dermed hjælpe med at gøre forhandlerne endnu bedre i deres møde med forbrugerne. Lykkedes vi med at gøre forhandlerne endnu dygtigere og understøtte deres konvertering i de fysiske butikker, så bliver vores partnerskaber endnu stærkere til fælles gevinst.

Christian Baum Blaakær

Head of Digital Business i Kvadrat

E-handel, viden og inspiration

Med den nye digitale kanal har Kvadrats forhandlere fået et inspirerende og lettilgængeligt overblik over produktsortimentet samt den nødvendige tekniske indsigt i materialer, mål, specifikationer og certifikater. Det er informationer som særligt bruges i forbindelse med udbudsbesvarelser m.m. B2C kunder kan browse kataloget og lade sig inspirere af de nyeste kollektioner, mens B2B kunder efter login har adgang til e-handel og selvbetjening med kundespecifikke sortimenter og priser.

Kvadrats sortiment dækker over møbelbetræk, tæpper og gardiner, men der er stor forskel på, hvilke informationer og specifikationer der skal være tilgængelige, samt hvordan de forskellige tekstiler skal bestilles (i metermål, specialmål eller i styk). Det stiller store krav til løsningen og produktvisningen, der varierer alt efter produkttype og bestillingsform. 

Visualisering af tekstiler

En række af Kvadrats produkter præsenterer sig bedst at blive visualiseret inden køb. Eksempelvis ser et møbelstof anderledes ud på et møbel, end hvis man ser et nærbillede af stoffet. Det kan ligeledes være svært at forestille sig et gardin ud fra en beskrivelse af enkeltdelene (ophæng, farve, tekstiltype). Den nye e-handelsløsning får derfor et visualiseringstool, der gør det muligt at konfigurere og se tekstilerne på sofaer, gardiner og tæpper i forskellige virtuelle miljøer. 

På denne måde vil forhandleren i endnu højere grad kunne inspirere og hjælpe slutkunden med at finde det helt rigtige tekstil. Kvadrats produktbilleder er desuden præsenteret i allerhøjste kvalitet og 3D.

Personalisering og relevante services

Kvadrat har en række kørende sælgere, men det er selvsagt en noget nær umulig opgave at nå ud til alle 6000 forhandlere med de nyeste kollektioner, vareprøver og kataloger. Den nye webshop betragtes derfor også som ”den digitale sælger”, der præsenterer forhandlerne for produktnyheder, udvider deres viden om produktporteføljen, tilbyder alternativer til kendte varer og giver detaljerede informationer om konkrete produkter.

Løsningen, der er centreret omkring Episerver, tilpasser sig den enkelte kunde ved at fremhæve relevante nyheder og produkter, alt efter hvem kunden er, hans tidligere køb, adfærd på shoppen og bonusprogram.

Al produktinformation samlet ét sted

Kvadrat er afhængig af, at de kan levere gode, korrekte og fyldestgørende produktinformationer med tekster, billeder og datafiler, så kunderne kan få oplyst de ønskede detaljer om produkterne. Derfor har de fået implementeret Product Information Management-systemet inRiver, der strukturerer al produktinformation ét sted og sikrer, at opdateringer automatisk overføres til webshoppen på alle sprog.

PIM-systemet effektiviserer ikke bare processen omkring produktdata internt hos kvadrat, men sikrer at kunderne altid har adgang til berigende og detaljerede produktvisninger på shoppen.

Kvadrat er, som mange andre, kommet godt igang med en digital udvikling. Med de mange aspekter i en sådan proces har det været befriende at arbejde sammen med Vertica, hvor jeg har oplevet dybe indsigter i e-commerce og enormt stærk rådgivning ud fra deres erfaringsbase. Det gælder helt fra direktørniveauet over projektledelse, UX, kodning – ja på alle niveauer. Samarbejdet har fuldt den oprindelige plan i hovedpunkter, men den agile tilgang og tilpasninger baseret på vores læring undervejs har givet forløbet ekstra værdi. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi fremadrettet kommer til at udvikle andre løsninger sammen.

Christian Baum Blaakær

Head of Digital Business i Kvadrat

Et stærkt fundament

Episerver platformen giver Kvadrat et stærkt fundament for at skalere forretningen til nye markeder og dermed styrke deres førerposition. Løsningen er netop lanceret i Danmark, mens Tyskland, Østrig, Schweiz, Benelux, Italien og Japan følger i 2018 og frem. Løsningen er desuden responsiv, så den performer optimalt på stationære og mobile devices.

Udover at løfte kundeloyaliteten og salget er løsningen med til at effektivisere hele salgsprocessen fra producent gennem forhandler til slutkunde. Løsningen optimerer dermed en tidligere manuel salgsproces og høster markante effektiviseringsgevinster.

Vertica har stået i spidsen for udviklingen og implementeringen af løsningen, mens Magnetix har leveret det grafiske design. 

Kontakt mig

Vil du gerne vide mere om, hvordan I kan styrke jeres digitale forretning, så send en mail eller slå på tråden.

Tak for din tilmelding til vores nyhedsbrev. Hvis du ikke modtager en bekræftelsesmail, så tjek dit spamfilter :)