B2B e-handelsløsning med mere end 160.000 produkter 

og dag-til-dag levering

← Tilbage til case oversigt

Brødrene Dahl

Brødrene Dahl, som er en del af Saint Gobain koncernen, er Danmarks største VVS-grossist og virksomheden er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler samt klimaløsninger. 


Udfordringen

Brødrene Dahl ønskede at lette interne processer samt at samle alle produktinformationer i én database, da de arbejder med over 200.000 varenumre. Forretningsintegration har været hovedfokus i Brødrene Dahls e-handelsløsning, herunder odrehåndtering, leveringsadresser og andre forretningslogistiske opgaver, som er nødvendige for at en webshop kører optimalt.

Samtidig så Brødrene Dahl muligheder i at skabe et mere brugervenligt og intuitivt website, hvor mange B2B kunder handler hver dag. Vertica har derfor stået i spidsen for udviklingen af det nye site og de splinternye funktioner.

160000 produkter

0

DAG-TIL-DAG

levering

Løsningen

Kernen i Brødrene Dahls nye løsning er e-handelsplatformen Commerce Server samt Umbraco, som skal håndtere Brødrene Dahls mere end 200.000 varenumre. Udover at levere og implementere Commerce Serveren har Vertica også løst forretningsintegrationen til Brødrene Dahls ERP-system. Løsningen er således ensrettet med løsningen til Saint Gobains andet brand, Optimera, som Vertica ligeledes har udviklet.

I forbindelse med udviklingen af det nye BD.dk er samtlige 160.000 produkter blevet re-kategoriseret og facetteret søgning er for alvor blevet introduceret. Sammen med de optimerede søgefiltre giver det brugerne muligheder for at udføre endnu mere præcise søgninger

Derudover er brugernes personlige funktioner blevet samlet, så det er nemt at få et overblik over eksempelvis seneste ordrer. Der er også kommet en personlig top 100-liste over varer, som brugeren køber ofte, så det er let at genbestille favoritterne.

Mobilsite

Brødrene Dahl har suppleret B2B e-shoppen med et mobiloptimeret website, som Vertica har udviklet.

Brødrene Dahls kunder, de professionelle håndværkere, er næsten altid på farten, og mangler de redskaber og materialer på byggepladsen, så er mobilen altid i lommen. Med telefonen i hånden kan håndværkerne nemt finde og bestille det rigtige produkt mellem Brødrene Dahls 200.000 forskellige varenumre.

Løsningen spiller 100% sammen med webshoppen. Håndværkeren kan eksempelvis lægge de varer i indkøbskurven, som han står og mangler, og så kan mester tjekke og godkende bestillingen hjemmefra.

Resultaterne

Commerce serveren har ikke kun givet Brødrene Dahl en langt hurtigere time-to-market. Platformen har også optimeret en række interne processer hos virksomheden. Det er eksempelvis blevet nemmere at vedligeholde produktinformationerne, ligesom det nye Sitecore CMS har gjort det nemmere for hele organisationen at bidrage til opdateringen.

Den overordnede performance på sitet er blevet løftet, og det er dermed både blevet hurtigere og mere stabilt - særligt er det blevet hurtigere at navigere rundt på sitet.

I 2013 løb det Vertica-udviklede site med prisen som årets bedste B2B e-handelssite, en titel som årligt uddeles af FDIH. Det fik for alvor understreget Brødrene Dahls succes på e-handelsmarkedet.

Lanceringen af det nye bd.dk er sket i tæt samarbejde med Vertica, der har stået for alt udviklingsarbejdet. Målet var at skabe højere hastighed og oppetid. Vertica har gjort et stort stykke arbejde, og resultatet er blevet rigtig godt. Vi har nu en af de hurtigste, mest stabile og avancerede løsninger i branchen.

Christian Agger

E-handelschef i Saint-Gobain

Se øvrige cases

Kontakt mig

Vil du vide mere om e-handel eller mobile løsninger, så send en mail eller giv mig et kald. Vi har 15 års erfaring med e-handel og inhouse forretningsrådgivere, designere og udviklere.

Vi holder dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på alt indenfor B2B og B2C e-handel.
Læs vores seneste nyhedsbreve

Læs vores e-bøger

Du er allerede tilmeldt nyhedsbrevet. Vil du vide mere om trends i e-handel, søgning eller browseroptimering? Så download vores e-bøger.

Læs vores e-bøger