Hvorfor var det interessant at søge praktikplads i Vertica? 

Min mentor, Ronnie, holdt et oplæg på mit uddannelsessted om, hvorfor man skulle søge praktikplads i VerticaTil forskel fra de andre, fremhævede han firmakulturen og de sociale arrangementersom tiltalte mig meget. Derudover lagde han vægt på, at praktikanter ville blive udfordret, lære end masse og hørt på lige vilkår med de andre ansatte. 

Generelt har Vertica et omdømme af at være et ambitiøst praktiksted, hvor kvaliteten af kode, der bliver produceret, er rigtig høj. Kombinationen af alt dette gjorde, at Vertica var det perfekte praktiksted for mig. 

Hvordan har praktikforløbet været? 

Det har været rigtig godt - især fordi alle er så dygtige, og der er så meget viden at hente hos ens kolleager. Hvis jeg har været i tvivl, har jeg altid kunne spørge, uanset om det er en leder, en kollega på et helt andet team eller min sidemakker. Alle har taget sig tid til at undervise og lære fra sig eller uddybe ting, som jeg har været i tvivl om.  

Jeg er blevet inddraget i spændende og udfordrende opgaver fra dag ét, og det er tygeligt at mærke, at jeg er blevet taget seriøst. Det gør, at man føler sig værdsat og som en vigtig del af holdet. 

Derudover har det været motiverende at arbejde på et rigtigt projekt, der faktisk bliver brugt i den virkelige verden.  

Hvad var de største udfordringer? 

Jeg bor i Fredericia, så transporten til og fra arbejde har været den største udfordring. Når man bruger så meget tid på transport mandag til fredag, så skal man også brænde for det.  

Det har også været en udfordring at blive bekendt med så mange nye teknologier, processer og opgaver. Til forskel fra studiet, hvor du lærer om få teknologier ad gangen, skal man lære at bruge nye og flere i samspil med hinanden. Det kan godt være svært, og her handler det om at holde hovedet koldt. Du bliver også kastet ind i et igangværende projekt, hvor der er mange ting at holde styr på. Til gengæld har jeg lært rigtig meget på kort tid. 

Hvad har det bedste været? 

Det bedste har været, at jeg har fået lov at arbejde med nogle af branchens dygtige og mest kompetente profiler. Man ved, at kvaliteten er høj, og alt det man lærer, er det nyeste af det nye. Vertica er gode til at afprøve nye teknologier og forsøger hele tiden at være på forkant. Det er fedt at være et sted, hvor der er fokus på udvikling, og hvor man ikke bare læner sig tilbage og ’gør som man plejer’. 

Da jeg efter praktikforløbet blev tilbudt et fuldtidsjob, blev der også lyttet til mine ønsker i forhold til, hvor jeg så mig selv i virksomheden. I praktikforløbet sad jeg i service, hvor vi har med mange forskellige kunder og opgaver at gøre. Jeg arbejder nu i et fast kundeteam, hvor vi arbejder på én løsning. 

Gode råd til fremtidige praktikanter? 

Du skal ikke lade sig skræmme af Verticas omdømme. Rygtet er, at det kun er de allerdygtigste, der kommer i praktik i Vertica. Det kræver ikke nødvendigvis høje karakterer, men mest af alt, at der er et godt match mellem dig, din mentor og virksomheden. Til min praktiksamtale havde jeg ikke indtryk af, at de var optagede af mine karakterer, men mere om der var god kemi, og så kredsede samtalen om den konkrete opgave, jeg blev stillet og skulle løse.