Hvorfor var det interessant at søge praktikplads i Vertica? 

Jeg kendte lidt til Vertica i forvejen, da min bror var praktikant i virksomheden for 6 år siden. Han beskrev Vertica som et sted med en flad struktur, hvor medarbejderne har det godt sammen, og hvor der er et godt læringsmiljø.  

Samtidig havde Vertica lige vundet E-handelsprisen. Det viste bare, at de var nogle af de bedste i branchen. Alt i alt lød det som det helt rigtige praktiksted for mig. 

Hvordan har praktikforløbet været? 

Det har været spændende, og gennem hele praktikforløbet har jeg haft en stejl læringskurve. Jeg har fra første dag haft følelsen af at blive taget seriøst og lyttet til, og jeg blev hurtigt en del af hverdagen på lige fod med de andre ansatte i Vertica. 

Gennem hele forløbet har jeg haft en mentor til at svare på spørgsmål og vejlede, når jeg havde brug for det. Det give ro og betyder, at man ikke er bange for at stille dumme spørgsmål eller kaste sig ud i nye opgaver. Jeg havde også stor glæde af min medpraktikant. Det betød, at jeg altid havde en at sparre med om opgaver, faglige udfordringer eller noget helt tredje.   

Jeg er blevet en hel del klogere på mig selv, og hvad jeg gerne vil. Det skyldes ikke mindst, at jeg blev udfordret ved at prøve kræfter med forskellige opgaver og teknologier. Samtidig har jeg haft mulighed for at præge mit forløb derhen, hvor jeg gerne ville. Der blev spurgt ind til og ikke mindst lyttet til, hvilken retning jeg gerne ville udvikle mig i. 

Udover det faglige er der et godt socialt sammenhold, og man bliver hurtigt en del af det sociale fællesskab. Der er mange sociale arrangementer i huset, såsom fredagsbarer, firmaweekend, fester, klatring, cykling osv., og som praktikant er du inviteret med til det hele. 

Hvad var det bedste ved at være i praktik i Vertica? 

Det allerbedste har været samarbejdet med min mentor, Ronnie. Han er rigtig dygtig og god til at lære fra sig. Ved at arbejde sammen med så dygtige mennesker, blev jeg konstant inspireret til at udvikle mig og blive endnu bedre inden for mit felt. 

Hvad var den/de største udfordringer? 

Det har været en udfordring at skulle opbygge mit faglige mod til kaste mig ud i noget helt nyt. På studiet har du god tid til at fordybe dig i stoffet. I den virkelige verden går tingene hurtigere, og du er med til at bygge virkelige ting, der til tider kan være meget komplekse. 

Hvad tager du med fra dit praktikforløb i Vertica?

Jeg fandt frem til, hvad jeg brænder for, og hvor det skal bringe mig hen. Efter praktikforløbet var jeg helt afklaret med, at jeg gerne ville arbejde med frontend-udvikling i et tværfagligt team. Jeg fandt også ud af, at jeg gerne ville have kundekontakt i mit fremtidige job. Derfor blev jeg også rigtig glad, da Vertica tilbød mig et fuldtidsjob efter praktikforløbet. 

Har du nogle gode råd til fremtidige praktikanter? 

Det er vigtigt at finde det helt rigtige match mellem dig og dit praktiksted. Overvej, hvad det er for nogle teknologier, du gerne vil arbejde med, og hvilken arbejdskultur, der skal væreDet er vigtigt at finde en mentor, som du tør spørge, når du er i tvivl og som kan lære fra sig og inspirere.